Pobjednici 37.Školskih sportskih igara Crne Gore

Pobjednici 37.Školskih sportskih igara Crne Gore su:
OŠ"Maksim Gorki" iz Podgorice u muškoj kategoriji i OŠ"Dašo
Pavičić" iz herceg Novog u ženskoj kategoriji.

Pročitaj više...

Home

Articles

Pobjednici 37.Školskih sportskih igara Crne Gore

Pobjednici 37.Školskih sportskih igara Crne Gore su: OŠ"Maksim Gorki" iz Podgorice u muškoj kategoriji i OŠ"Dašo Pavičić" iz herceg Novog u ženskoj kategoriji.

Državno prvenstvo 37. Školskih sportskih igara Crne Gore u Košarci za dječake i djevojčice osnovnih škola održano je u Podgorici, 24.02. u Gimnaziji “Slobodan Škerović”. Pobjednici Državnog prvenstva su se plasirali za SVJETSKO prvenstvo koje je odloženo zbog pandemije COVID-19. Organizator Školskih sportskih igara 2020. je Crnogorski školski sportski savez pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore-Ministarstva sporta i Mladih.

Državnom prvenstvu su prethodila školska, opštinska i regionalna takmičenja. Pobjednici dolaze iz četiri regije: sjeverne, južne, srednje regije I zona i srednje regie II zona, najbolji iz 15 gradova i iz 42 osnovne škole stekli su pravo učešća na Državnom prvenstvu.

Državno prvenstvo su pratitle sudije koje je delegirao Košarkaški savez Crne Gore.

Školske sportske igre učenika osnovnih škola Crne Gore imaju za cilj da školsku omladinu trajno i organizovano motivišu na sistematsko fizičko vježbanje i sportski trening i na taj način doprinesu stvaranju navika za aktivnim učešćem u sportu. Crnogorski školski sportski savez na finalnom takmičenju Školskih sportskih igara Crne Gore za postignute rezultate dodjelio je nagrade predviđene pravilnikom školskih sportskih igara Crne Gore (Pehare, medalje i diplome).

Prijatelji školskog sporta

1.png2.png3.png4.png5.png6.png1.png2.png3.png4.png5.png6.png