Otvoreno Balkansko školsko prvenstvo 2022

Sjajan uspjeh ostvarili su predstavnici Crne Gore na Otvorenom Balkanskom školskom prvenstvu u Ohridu.

Pročitaj više...

HomeGalerijaŠkolarijada 2021

Školarijada 2021

Školarijada 2021

CRNA GORA NA PRVOM SVJETSKOM PRVENSTVU U ŠKOLSKIM SPORTSKIM IGRAMA OSVOJILA JEDNU MEDALJU

  • Edit
 

  • Crna Gora se sa prvog Svjetskog prvenstva u školskim sportskim igrama u Beogradu, na kojem je imala predstavnike u tri sporta vratila sa jednom medaljom. Bronzano odličje osvojile su odbojkašice OŠ „Jugoslavija“ iz Bara, a iako košarkašice OŠ „Dašo Pavičić“ iz Herceg Novog i šahistkinja Milena Mosurović iz OŠ „Štampar Makarije“ nijesu uspjele da se okite medaljom dostojno su reprezentovale svoje školu, grad i državu.
  • Prvo Svjetsko prvenstvo u školskim sportskim igrama u Beogradu je u potpunosti opravdalo očekivanja. Organizacija takmičenja, na kojem se u 14 sportova nadmetalo oko 2500 sportista uzrasta od 13 do 15 godina iz 36 zemalja svijeta je bila besprekorna, počev od smještaja, transfera od hotela do borilišta i nazad, primjenjivanja mjera za sprečavanje širenja koronavirusa, zabavnog i edukativnog programa...
  • U okviru manifestacije u Beogradu je održan i veliki Forum školskog sporta, uz učešće puno ministara i sportskih funkcionera iz cijelog svijeta, kao i sastanak ISF – Međunarodne asocijacije školskog sporta, na kojoj je odlučeno da domaćin narednog Svjetskog prvenstva u školskim sportskim igrama za dvije godine bude Meksiko.

Prijatelji školskog sporta

1.png2.png3.png4.png5.png6.png1.png2.png3.png4.png5.png6.png