Otvoreno Balkansko školsko prvenstvo 2022

Sjajan uspjeh ostvarili su predstavnici Crne Gore na Otvorenom Balkanskom školskom prvenstvu u Ohridu.

Pročitaj više...

HomeGalerijaSvjetsko prvenstvo u rukometu 2021

Svjetsko prvenstvo u rukometu 2021

CRNOGORSKI ŠKOLSKI SPORTSKI SAVEZ IMAO PREDSTAVNIKE NA SVJETSKOM ŠKOLSKOM PRVENSTVU U RUKOMETU

Gimnaziji izmakla bronza, Mojkovčani dvanaesti

Šampioni Crne Gore u rukometu – Gimnazija “Slobodan Škerović” iz Podgorice u ženskoj i Srednje mješovite škole “Vuksan Đukić” iz Mojkovca u muškoj konkurenciji nastupili su na Svjetskom školskom prvenstvu u Beogradu.

Rukometašice Gimnazije “Slobodan Škerović” su osvojile četvrto mjesto na svijetu, dok su rukometaši iz Mojkovca takmičenje završili na 12. poziciji.

Nakon što su u polufinalu izgubile od Egipta minimalnim rezultatom 22:23, crnogorske rukometašice su poražene u meču za bronzu od Rumunije 1 sa 12:22. Prethodno je na putu do polufinala ekipa koju su predvodili profesor i selektor Ivan Terzić i profesorica Aleksandra Ražnatović ubjedljivo savladala Slovačku (27:21), Srbiju 1 (34:15) i Rumuniju 2 (30:17).

U veoma jakoj konkurenciji, rukometaši Srednje mješovite škole “Vuksan Đukić” su takmičenje završili bez ijedne pobjede. Ekipa koju su predvodili profesori Danilo Ristić i Radomir Pantović nije imala šansi u duelima sa Francuskom, Slovačkom, Rumunijom i Bugarskom.

U okviru Svjetskog prvenstva održana je i prva zvanična Skupština Evropske federacije za školski sport na kojoj je usvojen prvi kalendar takmičenja na nivou Evrope. Crna Gora primljena je u ovu Asocijaciju kao punopravni član.

-Formiranje Evropske asocijacije je iz više razloga značajno za našu zemlju, najprije zbog integracije Crne Gore i crnogorskog školskog sporta u evropske tokove kao i socijalizacije djece kroz takmičenja, upoznavanja različitih kultura i slično. Tako je u Beogradu, pored takmičarskog bio organizovan i kulturno - zabavni program. Za sve učesnike je bila organizovana posjeta Kalemegdanu, održana je i “Noć nacija”, u okviru koje su naši učenici odigrali Zetsko kolo, a djevojke su uz našu narodnu muziku plesale. U sklopu predstavljanja imali smo i štand sa promotivnim materijalom sa prirodnim ljepotama Crne Gore, Podgorice i Mojkovca. Veoma smo ponosni i što je našoj Maši Mitrović, učenici Gimnazije “Slobodan Škerović” pripala čast da na otvaranju šampionata pročita sportsku zakletvu, rekla je Katarina Vukićević, pored koje su u delegaciji Crnogorskog školskog sportskog saveza bili profesor Luka Lagator kao vođa ekspedicije, fizioterapeut Mašan Popović i sudijski par koji je delegirao Rukometni savez Crne Gore Sladjana Martinović i Milica Pavićević.

 

Prijatelji školskog sporta

1.png2.png3.png4.png5.png6.png1.png2.png3.png4.png5.png6.png